Az első jelszó nélküli megtalálás – Kilátás

2012_15-16_15-16 GCKL1 és GCKIL

2012.10.23 Kedd


Ma végre teljes a csapat! Az ünnepre való tekintettel Vé nem dolgozik, Zolinak sincs iskola. Szerencsére én is pihenős vagyok, így hármasban vágunk neki az útnak, melynek célpontja a Budai-hegység. A 65-ös buszról a Fenyőgyöngye végállomásánál szállunk le és indulunk neki az útnak. Jelöletlen erdei utakon haladunk. Hálistennek ezen utak mellett is sok helyen van pihenőhely kiépítve, az egyiknél tízóraizunk. DSCF5771 Evés közben csodáljuk az erdő napsütéses, de a reggeli hidegtől párás, őszi fényeit. A növényzet is végre színes, csodálatos látványban van részünk. DSCF5773 A tízórai idejére leállítom a track rögzítést, hogy az átlagsebességünket ne rontsa le a pihenőhelyen töltött idő. Induláskor viszont elfelejtem újra elindítani. Csak a láda közelében, amikor iránytűre akarok váltani, veszem észre, hogy nincs rögzítés. A pihenőtől a ládáig csak egy légvonalban húzott egyenes lett a track. Közben elmegyünk egy jellegzetes fakereszt mellett. DSCF5781 Itt tárul ki először a panoráma, a kilátás lenyűgöző. Készül néhány fénykép Zoli új frizurájáról is. A hosszú haját kollégista társai levágták és a most divatos, “hülyegyerek” frizurát nyírtak neki.DSCF5787
Már otthon láttam, hogy a megcélzott láda “betegre” van állítva, mert többen nem találták. Mivel ez az első ilyen láda a praxisunkban, nem igazán tudom, mi a teendő. Gondoltam, tegyünk mi is egy próbát, biztosan megtaláljuk. Kinek kellene egy ilyen doboz az erdőből? Biztosan az előttünk keresgélők voltak ügyetlenek. (Későbbi ládász életünkben kiderült, hogy bizony sok olyan ember van, aki pusztán a másik örömének elrontására és még ki tudja milyen megfontolásból, rendszeresen lopkodja a ládákat. Az azóta eltelt évek során kiderült, hogy ez a láda is az ilyen hányatott sorsúak közzé tartozik.) Na de térjünk vissza a ládát megtalálni vágyó riasztos csapatához! A ládát egy bokor alatti sziklaüregben kell keresni, amihez le kell ereszkedni a meredek sziklafalon egy sziklapadhoz. Innen már hozzá kellene férnünk a ládához. Vé egyből közli, hogy Ő ugyan le nem mászik, menjünk mi Zolival. Különben is kell valaki, aki mentőt hív hozzánk, ha lezúgunk a hegyoldalban. Ha ez tényleg megtörténne, szerintem már nem mentő kellene, hanem hullaszállító, de nekem akarom elkeseríteni, ezért nem szólok. Zolival óvatosan ereszkedni kezdünk. Csak első látásra tűnt ez olyan veszélyesnek. A sziklák lépcsőzetes kiugrásaira lépve, lassan haladunk. Már itt is vagyunk a sziklapárkányon! Körülnézünk, hogy hol lehet a láda rejteke. Van egy jó mély üreg, belenézek de nincs ott a láda. DSCF5796 Zoli még le is hasal, szinte bebújik az üregbe, hátha csak bentebb van. GCKL1_20121023102937 Sajnos nem járunk sikerrel. Ebből jelszó nélküli megtalálás log lesz, mert a rejtek szinte biztosan megvan, de a láda, benne a jelszóval nincs. Kissé szomorúak vagyunk ettől a fiaskótól, de van ilyen. Visszamászunk Vé mellé, aki már nagyon aggódott értünk, mert nem látott fentről bennünket. Alaposan körbecsodáljuk a tájat. DSCF5798 Valahol alattunk van az Oroszlán-szikla és az Oroszlán-barlang. Velünk szemben a János-hegy, a kilátó is látszik a tetején. A fényképezés után elindulunk. A Kecske-hegy egykori kőfejtőjének a szélén megyünk, innen is klassz a kilátás. Tovább haladva, elérjük egy ismeretlen katona sírját. A II. világháború idején komoly harcok folytak itt, ennek még mindenfelé láthatók az emlékei a környéken. Utunkat az Árpád-kilátó felé vesszük. Itt is van egy láda, hátha itt több szerencsével járunk. Áthaladunk egy kapuszerű boltív alatt és célhoz is érünk. DSCF5808 A kilátó terméskövekből van megépítve. DSCF5811 Jól néz ki, de a jó idő fél Budapestet ide csalta, hiszen remek panoráma nyílik innen a fővárosra. Most a párásság miatt korlátozott a kilátás, ezért csak kutyafuttában tekintünk körbe. DSCF5809 De jövünk még erre, akkor hátha több szerencsénk lesz! A láda viszont rövid keresgélés után a kezünkben van. Pihenő turistáknak álcázva magunkat logolunk, majd gyorsan visszarejtjük a ládát. Reméljük senki nem látta, hogy mit csinálunk! Innen már nincs messze a Fenyőgyöngye, ahol mai túránk kezdődött és most végződik is.

A mai nap tanulsága:

Beteg ládát nem célszerű keresni, csak ha a ládagazdával egyeztetve, gyógyítási szándékkal mégy és pótládát is viszel.

A nap mérlege:

Bejárt útvonal: 65 busz Fenyőgyöngye am. – jelöletlen út – Zöld sáv – jelöletlen út – Zöld körtúra  – jelöletlen út – GCKL1 – jelöletlen út – Zöld körtúra  – Sárga sáv  – Piros körtúra  – Zöld körtúra  – GCKIL – Kék sáv – 65 busz Fenyőgyöngye am.

GCKL1+GCKIL
Megtett távolság: szakaszokban rögzítve, kb. 6 km. Valamivel több, mert az út egy szakasza hiányzik a trackből.
Szintkülönbség: 634 m a TuHu térkép alapján.
Átlag sebesség: 1,4 km/h.
A track nem került feltöltésre, mert nem a valós utat tartalmazza.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.