Új (család)tag a csapatban – Kilátás2 (Róka-hegy)

2012_17_17 GCKL2

2012.10.30 Kedd


Ma a gyerekeimmel, Zolival és Katával indulok ládázni. Kata még “ládaszűz”.  Már sokat hallotta lelkes beszámolóinkat, ezért úgy döntött, hogy velünk tart. A H5-ös HÉV-ről Csillaghegy megállóhelyen szállunk le. Innen a turistajelzést követve, perceken belül a Róka-hegy lábához érünk. Megcsodáljuk a kőbányászat következtében kialakult függőleges falon a geológiai rétegeket. DSCF5814 Kata elkunyizza a fényképezőgépet, amit nem is bánok, mert nekem kicsit nehezemre esett cipelni. Nagy kedvencem, egy lépcsősor indult felfelé, azon folytatjuk utunkat. Korábban már kifejtettem, mennyire utálok lépcsőzni. Ez az érzés most csak fokozódik. Egy kanyarban megálltunk pihenni, ezt kihasználva Kata lő is néhány képet Zoliról és rólam. DSCF5821 Végre felérünk a hegy tetejére. Rácsodálkozunk a rengeteg üregre és sziklaképződményre. Nem véletlenül van védelem alatt a terület, különleges színfoltja ez a fővárosnak! Kata talál néhány állatot, színes leveleket és sok szép fényképet készít. DSCF5827 DSCF5829 DSCF5832 Kicsit keresgéljük a ládát, de mint kiderül alacsonyabban, mint ahol van. Előttünk omladékos sziklafal, ide nem mászunk fel. DSCF5844 Gyerünk körbe! Végül megvan a ládát rejtő bokorcsoport. A környező nyomok után, csak remélni tudjuk, hogy nem rejt “aknát” is, mert akkora szerencsére azért nincs szükségünk, amit a belelépés okozna. A ládához alacsony ágak alatt/között kell bemászni, ezt a gyerekekre hagyom. Egyébként is, ez a megtalálás Katát illeti. Fel is hangzik a diadalordítás a bokorból, a madarak ijedten rebbennek szét. Katának is megvan az első! Vigyorgó arc villan ki a bokorból. Zoli segít neki a logolásban. Természetesen, első megtalálása emlékéül Ő választhat ajándékot. Egy jojót cserél kulcstartóra. Zolival visszarejtik a ládát. Kimásznak a bokorból és fotózkodás kezdődik a megtalált “kinccsel”. DSCF5849 A nagy öröm után szabad foglalkozás. Körbejárjuk a területet, továbbra is ámulunk a terep változatos képződményein. Fényképezzük a panorámát, közben hallgatom Kata áradozását, milyen remek elfoglaltság ez a geocaching! Hiába, marad a gyerek, ha új játékot talál. Azt hiszem új kesser született a ládaszűzből. Miután körbejárjuk a területet, leereszkedünk az egykori bányaudvarba, hogy a kiépített pihenőhelyen elfogyasszuk az ebédünket, (Vé ismét bőségesen gondoskodott rólunk.) DSCF5883 Evés közben nézzük a gyakorlatozó sziklamászókat. Leereszkednek a kötélen, majd visszamennek és kezdik elölről. A kijáraton át távozunk, majd ismét átkelünk a hegyen és irány a HÉV! Útközben még sok fénykép készül a színes levelekről. DSCF5901

A mai nap tanulsága:

Ilyen (közel) függőleges terepen történő ládakereséskor, nem árt nézni a láda adatai között megadott magasságot is, különben előfordulhat, hogy rossz helyen keresgél az ember, holott a koordináták szerint jó helyen áll.

A nap mérlege:

Bejárt útvonal: H5 Csillaghegy mh. – Piros sáv  – Piros háromszög  – GCKL2 – Kék T – jelöletlen út-  Piros sávPiros háromszögPiros sáv -H5 Csillaghegy mh.

GCKL2

Megtett távolság: szakaszokban rögzítve, kb. 5 km.
Szintkülönbség: 432 m a TuHu térkép alapján.
Átlag sebesség: 1,9 km/h.
A track letölthető innen.
(Ha nincs olyan program a gépeden, amivel megnyithatod, akkor a Windows Áruházból letöltheted a neked leginkább tetszőt.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.