Isaszeg újratöltve-Isaszegi csata

2014_57_163 GCIS49

2014.08.24 Vasárnap

Az előző bejegyzésem ott hagytam abba, hogy az Isaszegi csata (GCIS49) geoláda jelszó nélküli megtalálás bejegyzését a láda rejtője elutasította, mert a ládát a helyén találta. Legelőször is ismételten szeretném kifejezni elismerésemet neki, hogy a nem találtuk meg jelzésünkre egyből elindult Budapestről, ellenőrizni a ládát. Kevesen teszik ezt meg a ládagazdák közül! Levelében írta, hogy a ládaoldalon megtalálható fényképek között ott van az a jellegzetes fa, melynek a tövében lapul a láda. Valóban, a ládaoldalt elfelejtettük megnézni. Mindkettőnket bosszantott ez a figyelmetlenség és a Nem találtam meg log. Mivel mára egy budaörsi utat terveztünk, hogy túra ruházatunkat frissítsük, úgy határoztunk, hogy Hatvanon át utazunk Budapestre és Isaszegen leszállva, teszünk egy újabb kísérletet a láda megtalálására.


Némileg bonyolítja a helyzetet, hogy vágányzári munkálatok miatt, a hatvani zónázó vonatok nem közlekednek, de helyettük a sátoraljaújhelyi és egri vonatok mindenhol megállnak. Így kicsit hosszabb menetidővel érkezve, egy sátoraljaújhelyi vonatról pattanunk le Isaszegen. Általában a “kászálódunk” kifejezést használom leszállásunkra, de most részben a hátizsák hiánya miatt, részben a felfokozott várakozás, hogy sikerrel járunk-e, valósággal szárnyakat ad. Gyorsan ráállunk a már ismert útra, majd rövidesen az Emlékmű alatt lihegek. Felérve, Lépteinket rögtön a kiserdő felé irányítjuk, hogy megkezdjük a kutatást. Nagyon nem kell erőlködnünk, mert ma, a GPS rögtön a jellegzetes fához visz, aminek aljában valósággal kiabál a láda. “Itt vagyok, lámák!”

Úgy látszik, ma sokkal jobb a vétel. Sajnos előfordul, hogy nem kedvező a műholdjárás és ilyenkor pontatlan lehet a jel. két napja, kb. 10 méterrel feljebb keresgéltünk. A rejtekadó fa pedig, nos tényleg elég egyedi formájú.

Sajnos nagyobb méretű kép nincs, ezt is a ládaoldal web archívumában találtam,, mert az oldalról az új rejtő törölte a képeket.

Ha tegnapelőtt megnézzük a ládaoldal fényképeit, meg is találhattuk volna a ládát! Tanulság: olvass el, nézz meg mindent a ládaoldalon (fényképeket, előző logokat), majd keress! Ha nem találod, kutass nagyobb körben, akár 10-20 méterre is a GPS által megadott helytől! Mindenesetre egy másik készülék segítségével is bemérjük a koordinátákat, de belül vannak az elfogadható hibahatáron. Azt tudni kell, hogy a túra GPS-ek, telefonok vevői nem precíziós mérésre készültek, így kb. 6 méteres pontossággal veszik a jeleket. Illetve a jelek sem teljesen pontosak a nyilvánosság számára. Katonai, geodéziai készülékek vevőivel nagyobb, akár centiméteres pontosság is elérhető. De az a technika az átlag ember számára, nem hozzáférhető. Ezen kis műszaki kitérő után térjünk vissza a fa tövéhez, ahol Vé fogja a fejét, hogy ezt nem találtuk meg elsőre!

Hogy nem találtuk?!
De most megvan!

A jelszót lefényképezzük, majd otthonról belogolok, hogy az előző bejegyzésünk is megmaradjon. Visszarejtjük a ládát és indulunk az állomásra. Már nem teszünk kerülőt a turistaúton, hanem egy, a parkolóból nyíló csapáson megyünk le. Visszafelé még az is belefér, hogy megállunk a sarki pékségnél, hogy egy kis útravalót vételezzünk, majd a következő, immár egri vonattal, utazunk is Budapest felé. Az egész útra elegendő volt egy órácska.

A nap mérlege:

Bejárt útvonal: Isaszeg vá. – Piros keresztPiros sáv – GCIS49 – Piros sávPiros kereszt – Isaszeg vá.

Megtett távolság: kb. 4 km.
Szintkülönbség: 106 m.
Átlagsebesség: 2,6 km/h (mozgásban 4,4 km/h.)

A track letölthető innen.
(Ha nincs olyan program a gépeden, amivel megnyithatod, akkor a Windows Áruházból letöltheted a neked leginkább tetszőt.)

Kérünk, hogy a lenti csillagok használatával jelezz vissza számunkra, hogy tetszett-e a bejegyzés.  Az értékeléshez nem szükséges bejelentkezni. Visszajelzésedet köszönjük!
A bejegyzést meg is oszthatod, hátha tetszene az ismerőseidnek is. Ha véleményed van, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy az Írj nekünk! oldalon található űrlap segítségével!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.